Entrevista

 

DAS ANDERE TORNA OBRIR LAS SEVES PORTES RECORDANT LA MÚSICA DEL ANYS 70´s i 80’s.

La Discoteca Das Andere de Mataró es va inaugurar l´any 1990 després de dos anys d´estudis i projectes. Va ser una obra elaborada, pensada i estudiada minuciosament pel seu fundador Gerard Coll i traslladada a l’arquitecte Xavier Pous que la va portar a terme.

En la seva construcció es van fer servir materials nobles i es va tenir molta cura en tots els detalls de la seva construcció. El 2003 es van fer algunes reformes de la mà del mateix arquitecte donant-li al local un toc més actual de disseny, però sense perdre de vista les arrels del local.

El nom Das Andere (“LO ALTRE” en català), agafa el seu nom de l´arquitecte Chec Adolf Loos que a l´any 1903 va fundar la revista “Dasandere”. Loos proposa austeritat en l’aspecte exterior dels edificis buscant espais interiors confortables, agradables i fins i tot sorprenents. Aquest concepte és el que va voler transmetre el Das Andere: un exterior auster, però un espai interior agradable i sorprenent.

Avui entrevistem a un dels responsables de la nova Direcció del Das Andere, el Sr. Guillem Poquet Jr.,mataroní molt conegut com Agent Tècnic Artístic, Productor i Realitzador d’Espectacles.

 

Com va sorgir l’idea de tornar a obrir el Das Andere

Ja fa temps que un grups d’amics ens vàrem plantejar buscar una Sala on la gent als voltants de 50 anys, ens sentíssim en el nostre lloc, ja que a Mataró, concretament, no n’hi havia cap per anar a fer una copa amb els amics, escoltar i ballar la musica d’aquells temps i res millor que el Das per portar a terme aquesta idea.

 

Está dient Sr. Poquet que el Das Andere serà només per persones de 50 anys?

Tal com diu la nostra publicitat serà entrada exclusiva per a gent a partir de 40 anys perquè entenem que per la gent més jove ja hi ha Sales i Discoteques més que suficients com per complaure les seves necessitats. Es per la nostra gent que, com li he dit anteriorment, no hi ni una sola Sala a Mataró on es sentim com a casa. Segurament molts dels seus lectors surten molt sovint a sopar el caps de setmana i després no saben on anar,ni a fer una copa ni a ballar. Un lloc on no se sentin desituats i puguin escoltar la música que tan els hi agrada del anys 70’s i 80’s. En tot cas es tenen que desplaçar a Masnou, Badalona, Barcelona, etc.... i ja sabem el problema que hi ha avui en dia per agafar el cotxe.... El Das està al Centre de Mataró i per tant no tenen aquest problema.

 

Sembla que últimament la gent d’aquesta edat demanava quelcom així.

Efectivament, la gent del voltants del 50 anys encare no estem per anar a la “Residencia”, es més, tot el contrari, estem visquen una segona joventut, els fills tenen 18 i 25 anys, i es cuiden sols. Tenim certa solvència econòmica i per tant, quan sortim, tenim ganes de passan-s’ho bé i ens podem permetre el luxe de fer una, dos o més copas.

Li recordo que a la Sala Privat i es vàrem organitzar dos Festes dels 80’s aquest mateix any amb un èxit total públic i tot era gent d’entre el 45 i 55 anys. Per tant es evident que hi demanda, no pot ser  que la gent hagi d'esperar aquestes festes puntuals per sortir i passar-s’ho bé. La gent necessita un Local on podrà anar cada divendres i dissabtes de tot l’any amb els amics a escoltar i ballar aquella música tan es hi agrada i que els transporti a quan ells tenian 18 o 20 anyets. Aquest será el nou Das Andere Remember Music 70’s 80’s.

 

S’ha posat molt de moda la música dels 70’s i 80’s?

Això es una realitat que està passant a tot el món, i en conseqüència a Espanya, a Barcelona i també a Mataró.

La música del 70’s i 80 s’ encare no s’ha superat i segueix estan de permanent actualitat tan per la gent de la nostra edat com per la gent jove. Per això quan vas a algun concert de Bruce Springsteen, Sting, Eric Clapton, Mark Knofler, Elton John, Madonna, Rod Stewart, Supertramp, etc.... al menys un 50% de públic es jove.

Al Das Andere podrán escoltar i ballar aquesta música cada setmana i més, com el “Funky” de Earth, Wind & Fire o Kool & The Gang, el “Pop” de Michael Jackson o Madonna, el “Soul” de James Brown o Temptations, el “Rock” de Dire Straits, Queen, o Police, i també, per supossat la “Música Disco” de l’època com Barry White, Gloria Gaynor, Boney M, Abba, Donna Summer, Bee Gees, etc.

I molt important: Per fi, també podran tornar a ballar “Lents”, que ja era hora, i a recordar quan tenian 18 anys i començaven a “tontejar” amb las cançons de Sandro Giaccobe, Gianni Bella, Gilbert O’sullivan, Nilsson o “Europa” de Santana. Per suposat també sonarà al Das els mites i mestres de tota aquesta generació i font d’inspiració de tota la música de la que estem parlant que son The Beatles i Rolling Stones.

 

Quina resposta espera de la gent de Mataró?

Desitgem que sigui molt bona i que diguin: “Per fi, la Sala que tan esperàvem”¡¡¡ I deixi'm fer-li la següent consideració:

Segurament més d’una vegada la gent que ens està llegint ha sortit a sopar i desprès ha volgut anar a fer una copa o a ballar a qualsevol de las Discoteques que hi a Mataró i aquí ha vingut el dilema: Si hi va les 12.00 de la nit, no hi ha ningú ni hi ha “ambient” perquè la gent jove hi va a partir de les 02.30 h. Si hi va a aquesta hora, no els hi agrada la música, no podem seure, no poden parlar, i el més xocant: Es troben els seus fills, els amics del seus fills, els nebots, etc. I a més, et mirant con dient: “Que fan aquest tios aquí¡" Segurament moltes de les persones que ens estan llegint els hi ha passat alguna vegada.

També per això moltes Discoteques no et deixen entrar ni pagant: Et diuen que està ple o qué es per “client habituals” Sembla que siguem con “La Peste”, que es contagia. No ens volen en lloc. No te cap sentit, que pares i fills anem al mateix local de diversió. Per aixó ha nascut el nou Das Andere Remember Music: seran tots molt benvinguts, els tractarem com es mereixen i a més, com va dir un dia el nostre Pep Guardiola, “APRETEU-VOS EL CINTURÓ PERQUÈ ENS HO PASSAREM MOLT BÉ.

 

M’agrada que sigui vostè una persona tant emprenedora i optimista.

A mi i tot l’equip de persones que formem el nou Das ens fa molta il.lusió que aquella joventut que quan tenian 18 o 20 anys anaven a las Discoteques de moda con el  Craks, 1800, Mackintosh, Kalima, Black Jack, D’ara, Experience, Pere Botero, Highwayman, etc... i després als anys 90 també freqüentaven el DasAndere, donç volem que tornin a il.lusionarse i sentir-se feliços recordant aquells temps!

 

Ja per acabar, Sr Poquet, ens vol comentar quelcom més?

Com ja ha comentat vostè el Das Andere es va inaugurar al any 1.990 i era una Sala molt vanguardista i novedossa per l’època. Deixi'm dir-li, que a pesar del pas del temps, encara avui segueix sent una les les millors Sales del Maresme en quan a decoració, il.luminacio, i só. Un local íntim, glamuros on prima el disseny exclusiu de la Sala en general. Tenim una barra dedicada exclusivament a la elaboració de còctels i gintònics amb cambrers professionals i titulats. També una excel.lent carta de begudes Premium en el nostre reservat Vip.

A més, disposem de tot el necesari per Reunions d’Empresa, Aniversaris, Presentacions de Productes, Servei de Catering, etc Fent honor al nom DasAndere, “LO ALTRE” en català, será “UNA ALTRE COSA, QUELCOM DIFERENT”.

Pert tant, per tot això i molt més,els esperem a tots a partir del 28 de Setembre.

Molta sort a vostè Sr Poquet i a tot l'equip i gràcies per atendre'ns.

Sessió Musical

¿Vols escoltar la millor música dels 70's, 80's i 90's?  Sessió Musical